Yorkshire terrier

A Terrierek gyöngyszeme!

A YORKSHIRE TERRIER TULAJDONSÁGAI

A yorkie igazi terrier! Sem emberektől sem nagy kutyáktól nem ijed meg, sőt, méretétől függetlenül vakmerően, hihetetlen bátorsággal akár egy nagy testű kutyának is nekimegy. Emiatt oda kell rá figyelni, különösen

sétáltatás közben. Ettől függetlenűl nagyon kedves és bájos, ugyanakkor rendkívül inteligens kutya. Igaz, fontos a nevelésénél a következetességet alkalmazni, mert egyben önfejű és makacs is. Gazdija rossz hangulatát azonnal felismeri, s nyomban megpróbálja egy kiss bohóckodással felvidítani. Élénkége abban is megnyilvánul, hogy előszeretettel vadászik bogarakra és legyekre. A legkisebb háztartásba is beillik, és kiss mérte ellenére jó jelzőkutya. A gazda szeretetére és közelségére nagy szüksége van, hiszen a leírtak ellenére nagyon érzékeny és vágyik a gondoskodásra. A családért, melyben él, kifejezetten rajong, a gyerekekkel pedig akár órákon átt képes játszani. Mókás, kedves és szórakoztaó egyénisége miatt tökéletes házikedvenc! Nagyon ragaszkodik a gazdijához, illetve nagyon ravasz. Nagyon keményen kell fogni mert hajlamos az embert hülyének nézni és nem szótfogadni.Kiváló jelzőkutya, éber, élénk, ezért érdemes már fiatalon megtanítani a „csend!” vagy „hallgass!” parancs teljesítésére. Bár mérete kicsi, nem csupán szobakutya, kiválóan érzi magát a szabadban, kertben vagy éppen az erdőben kirándulva gazdájával Ez a kis kutya könnyen tanítható, értelmes, vidámfajta, nem elég számára a kanapén ücsörögni gazdája ölében, ennél többre vágyik.
Nagyon szeret mozogni. Ha kölyökkorában sokat sétál, játszik felnőtten is ilyen marad.

A yorkshire terrier merész és vállalkozó kedvű, alaptermészetéből nem hiányzik azonban a makacsság sem. Vagyis a legkisebb méretű terrier magában hordozza a fajtájára jellemző belső tulajdonságokat. Egyenes hátú, nemes tartású, aprócska termete ellenére méltóságteljes kiállású kutya. A yorkshire terrier-el kapcsolatosan elterjedt, hogy bizony sokat ugat, ok nélkül, és a legenda sajnos nem alaptalan. Azonban tudnunk kell, hogy szerető, következetes és kitartó neveléssel le lehet szoktatni az állandó ugatásról is.


terrier-portre
Yorkshire terrierA yorkshire terrier-t nem házőrzőnek tenyésztették: igazi szobakutya, vérbeli öleb, aki elvan magában is, de szüksége van a rendszeres törődésre, játékra, a gazdája jelenlétére. A yorkshire terrier tartása interaktív program, vegyünk mindjárt a külső megjelenését: hosszú szőrét legalább naponta kétszer ki kell fésülni ahhoz, hogy ne álljon össze.

A kellemes tavaszi időjárást, és a rövid, ám ingerekben bővelkedő sétákat szereti, ne csodálkozzunk, ha nem fogadja kitörő lelkesedéssel a januári kirándulás ötletét. Nincsenek jellemző fajtabetegségei, csak a térde hajlamos néha kifordulni, tehát a rendszeres állatorvosi vizsgálat során mindig ellenőriztessük lábait, de szemét és máját is, mivel ezek a yorkie legérzékenyebb pontjai.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 9
Heti: 53
Havi: 292
Össz.: 64 563

Látogatottság növelés
Oldal: yorki tulajdonságai
Yorkshire terrier - © 2008 - 2018 - yorki-yorkshireterrier.hupont.hu

A HuPont.hu honlap ingyen regisztrálható, és sosem kell érte fizetni: Honlap Ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »